11.000 euro voor accreditatie opleiding in Suriname

Om een opleiding te kunnen accrediteren moeten instellingen in Suriname per studierichting die zij geaccrediteerd willen krijgen, ruim 11.000 euro betalen.

Dit zegt Lilian Callender, lid van de Accreditatieraad van het Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA).

“Er wordt samengewerkt met buitenlandse instituten om de accreditatie vorm te geven en soms moeten deskundigen uit het buitenland naar Suriname worden gehaald om controles te doen bij de opleidingen. Deze kosten, maar ook andere kosten voor het gehele accreditatieproces, dat ongeveer een jaar duurt per studierichting, moeten door de instelling die de accreditatie aanvraagt, betaald worden. Vandaar het bedrag van 11.000 euro”, legt Callender uit.

In het afgelopen weekend hebben 11 opleidingen afkomstig van 5 onderwijsinstellingen hun certificaten voor de accreditatie ontvangen. Deze zijn de Hogeschool Janssen en Partners voor de opleidingen Bachelor Bedrijfskunde en Bachelor Informatica en Communicatie Technology.

Het FHR-instituut voor Social Studies heeft accreditatiecertificaten gehad voor het masterprogramma in International and Comparative Law en de master of Public Administration in governance, terwijl de FHR School of Business de opleiding Bachelor of Business Administration heeft geaccrediteerd.

BRON: Times of Suriname